Danscoaching met Fanny Heuten

 

DANSCOACHING:  WAT EN WAAROM?

Ons lichaam …. een bron van wijsheid. Je lichaam vertelt je wat goed voor je is, als je tenminste luistert. Maar hoe kunnen we luisteren, als we voortdurend ons hoofd achterna lopen?

Voelen is essentieel om te kunnen overleven, maar in ons volwassen leven heeft ons verstand het meestal voor het zeggen en luisteren we  niet genoeg naar ons lichaam terwijl er net daarin zoveel wijsheid besloten  ligt. Een lichaam is zuiver en liegt niet.

Bewegen & bewogen worden…

Beweging brengt je dicht bij je gevoel en emotie, waarbij je voelt waar je stroomt  of blokkeert. Danscoaching is een ervaringsgerichte coaching waarmee je snel tot inzichten komt.  Het lichaam spreekt als eerste en pas daarnà wordt er gereflecteerd in gesproken taal. Beweging en gesprekken wisselen zich af.  Door het lichaam te doen spreken komen we steeds dichter bij de kern van wie we zijn. Het lichaam is een grote bron van informatie en inspiratie en door ernaar te luisteren ontdekken we welke antwoorden er  verscholen  liggen.

Danscoaching …

Baseert zich op de methodes van dansexpressie en coaching.

Iedereen kan dansen, ongeacht de mogelijkheden van het lichaam, leeftijd, geslacht, afkomst of danskennis.  We gaan dus bewegen, maar hoe(veel) je beweegt maakt niet uit. Als danser creëer je eigen bewegingen waarbij je op je eigen manier uitdrukt wat je vanbinnen beleeft. Zo wordt de essentie vrijwel onmiddellijk geraakt.

Een integrale, holistische visie op de mens…

We richten ons op het lichaam in beweging en op wat daarbij vanbinnen plaatsvindt aan gedachten, beelden, emoties en reflecteren daarop. Het is een  holistische aanpak waarbij lichaam en geest betrokken zijn want ons lichaam en geest werken voortdurend op elkaar in en wat je denkt en voelt weerspiegelt zich in het lichaam.

 

Waarom danscoaching…

Mensen laten zich coachen als ze iets willen uitzoeken of bepaalde doelen willen bereiken.

Tijdens het dansen kom je in verbinding met je lichaam en alles wat daar binnenin beweegt. Je laat zo je lichaam voor je spreken wat zorgt voor meer helderheid en duidelijkheid rondom de vragen of doelen die er in je omgaan.