Retreat " Bewegen en bewogen worden" Lennik

De kracht van beweging wordt vaak onderschat. Hoe we bewegen en óf we bewegen zijn cruciaal voor ons welbevinden.

Daarom nemen Tine en Fanny, twee holistische therapeuten met nadruk op lichaamswerk, jou mee op een 3-daagse rond de kracht van beweging met als thema

“je lichaam als spiegel”.

*Tine Sneyers TCM ((Traditional Chinese Medicin))therapeut en Yoga docent

*Fanny Heuten : danschoreografe en danscoach

Beweging & dans, natuur & biologische voeding zijn slechts enkele van de ingredienten van deze retreat.

DE 7 FUNDAMENTEN VAN DEZE RETREAT:

 

  • Holistische kijk

Een holistische kijk op de mens wil zeggen dat we de mens als een geheel zien; er is een connectie tussen ons fysieke lichaam, onze emoties en onze mentale staat. Alles is met elkaar verbonden. Deze connectie leggen we bloot in de sessies.

  • Beweging

Bewegen legt onherroepelijk een deel van ons “zijn” bloot. Deze retreat is bedoeld om met dit stukje “onbewust zijn” aan de slag te gaan via verschillende manieren van bewegen. 

  • Leren

Naast bewegen en voeling krijgen met ons lichaam, is er ook ruimte om bij te scholen. Er zal een masterclass “denken vanuit de Chinese Geneeskunde” worden gegeven waarin je alle beginselen van deze oosterse manier van denken te weten komt alsook de basis van de 5-elemententheorie. Tools voor het leven!

  • Verbinden in groep

In groep zullen we bewegen, delen en verbinden. Elk individu maakt een beweging, je beïnvloedt elkaar, leert van elkaar en je wordt krachtiger in je eigen beweging.

  • Individuele sessies

Naast groepssessies zal er ook voor iedere deelnemer een individuele sessie worden ingepland van 30 minuten bij Tine of Fanny.

  • Zijn

Belangrijk tijdens het weekend is dat je kan zijn, kan beleven en genieten. We willen elke deelnemer ten volle laten deelnemen aan het weekend. Daar elke sessie voortbouwt op de vorige wordt van iedereen verwacht aan elke activiteit deel te nemen. Ieders aanwezigheid tijdens de sessies draagt bij tot het belevingsproces.

  • Genieten

Genieten gaan we 100% doen! Van de rust, de natuur en vooral van het heerlijke eten. Het wordt eten met alle zintuigen. Veerle Mees van Good Food zal ons dit weekend extra verwennen met gezonde, natuurlijke en vooral lekkere voeding voor lichaam en geest.