Sanne Kiekens

Sanne startte haar danscarrière reeds op 6 jarige leeftijd. Dat was aanvankelijk vooral jazzdance, maar al snel ging haar interesse ook uit naar andere dansstijlen. Momenteel focust ze zich vooral op hedendaagse dans, maar ook Afrikaanse dans, authentic jazz, tapdans en hip hop vormen een belangrijk onderdeel van haar dansstijl. 

 Elke dansstijl heeft zijn mooie kanten. 

De vele jaren Afrikaanse dans hebben haar geleerd om te voelen en te bewegen waarbij de energie uit de omgeving en van andere dansers een belangrijk aspect is. Vooral de vloeiende krachtige bewegingen en het gebruiken van impulsen zijn een belangrijk deel van haar dansstijl.

Door de kennismaking met de Hedendaagse dans heeft ze geleerd om dans te bekijken als een vorm waar alles in mogelijk is. Met de juiste techniek is het mogelijk de ruimte ten volle te gebruiken waarbij vooral vloerwerk een belangrijke factor speelt. Ook contact maken met elkaar, per ongeluk of expres is een belangrijke extra parameter die de ogen opent om de ruimte volledig te gebruiken en die ons stimuleert om te gaan bewegen. 

Het zijn vooral deze technieken die haar geholpen hebben om een eigen manier van dansen te ontwikkelen waarbij ze zich goed voelt. 

Door les te geven wil ze deze technieken delen met andere mensen en hen stimuleren om dit voor zichzelf te onderzoeken. Ze wil hen fysiek pushen om uitdagingen aan te gaan en op zoek te gaan naar limieten maar wil ook de rust opzoeken en voelen wat ieders lichaam beweegt.

Ze volgde 15 jaar Afrikaanse dans bij Fanny Heuten en reeds 12 jaar Hedendaagse/moderne dans bij verschillende lesgevers. Daarnaast volgde ze verschillende workshops in België maar ook in het buitenland: Stockholm, Berlijn, Barcelona, Parijs, Ibiza, Ecole de sables in Senegal…. 

Ze heeft meegedanst bij de producties van Compagnie 'Ssst un ange passe’.

Momenteel is ze als danseres werkzaam bij Roots company, een Hedendaagse Danscompagnie gevestigd in Gent.

Ze maakt ook deel uit van de performance group de ‘’Steam Heat Cats”.