Afrikaanse dansstage op Ibiza

met Fanny Heuten en percussionisten

Van 14 tot 21 juli 2018

Ibiza, een eiland vol contrasten..., trendy discotheken, hippies en tijgerprints, drag queens, jetset, dreunende techno, pluimen, toeters en bellen,... Dat is het beeld wat je van deze parel in de Balearen steeds opnieuw op je netvlies geprojecteerd krijgt in de media.

In realiteit is dit echter maar een heel klein, overbelicht facet van een wondere wereld die "Eivissa" heet.

De contrasten zijn er wel groot maar toch mild. Je kan er de drukte van de stadjes opzoeken. Je kan rust vinden in de bergen. Je kan genieten van ontelbare mooie stranden.

In de sixties en seventies groeide Ibiza uit tot een waar hippiemekka. Kunstenaars, muzikanten en andere hippe vogels en bohémiens trokken naar de zonnige Baleaar op zoek naar inspiratie en vrijheid. Tot op de dag van vandaag waart die vrije en vredelievende geest nog altijd over het eiland. Overal ontdek je op Ibiza een uitgesproken tolerantie ten opzichte van kleuren, culturen, meningen en levensfilosofieën. Ibiza heeft ook de naam een mystieke plek te zijn en is zo sinds oudsher een trekpleister voor mensen die de speciale krachten opzoeken die van het eiland zouden uitgaan.

Al meer dan 25 jaar jaar trekken we naar dit eiland waaraan we ons hart verloren, en dat gevoel willen we graag met jou delen!

Tijdens de dansstage dansen we buiten op een prachtige, schaduwrijke plek. Het wordt een bijzondere ervaring met een bonte mengeling van nationaliteiten, verwacht je aan een internationale sfeer en uitwisseling!

Verblijf en maaltijden

We verblijven in een typisch Ibiçenca hostal in Es Figueral aan de oostkust van het eiland. Het hostal ligt op wandelafstand van het strand. We slapen in kamers van 2 à 3 personen. Het ontbijt en avondmaal worden geserveerd op het gezellige terras. Je kan je verwachten aan een typisch Spaans menu! Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen in de stage, drank betaal je zelf.

De stage

Er zijn 5 lesdagen van telkens 4 uur. Zondag, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag. Woensdag is een vrije dag.

We dansen in de voormiddag, dan is het nog niet zo warm en heb je de namiddag vrij.

Zaterdag 14 juli is de aankomstdag, zaterdag 21 juli de vertrekdag.

Fanny Heuten

Fanny Heuten is een passionele danseres, reeds 25 jaar intensief, onderzoekend en gefascineerd door Afrikaanse dans, waarbij het steeds op zoek gaan naar een eigen lichaamstaal en kleur een groot deel uit maken van de choreografische composities gebruikt in haar lessen en workshops.
Haar focus ligt vooral op Afrikaanse dans, maar al die tijd ging haar interesse ook uit naar andere dansstijlen, waar ze zich intensief in verdiepte en waardoor ze een heel eigen en unieke dansstijl ontwikkelde.

Ze geeft lessen en workshops in binnen- en buitenland en is vooral bekend om haar passionele, eigenzinnige en uitgesproken manier van lesgeven.

Gedurende deze dansstage zal er veel aandacht besteed worden aan opwarming (fysieke voorbereiding, lichaamsbewustwording, stretchen, relaxatie) en lichaamswerk. Uitgedaagd worden je eigen kleur te ontdekken, je lichaamstaal te ontwikkelen en grenzen te verleggen, vormen naast de techniek een groot onderdeel van de workshop.
De interactie tussen dansers en muzikanten is essentieel. Door de intensiteit van de stage geven we ons lichaam de kans om de bewegingen intens te beleven; door repetitiviteit, in harmonie met de muziek en door een choreografie dieper uit te bouwen in samenspel met de muzikanten.