Creatief Dansproces

 

Danstraject bestaande uit 3 modules, die ook apart gevolgd kunnen worden.

 

*Een intensief danstraject dat Afrikaanse dans op verschillende manieren verkent en onderzoekt op zowel creatief als technisch vlak.

*Een onderzoek dat inspiratie put uit de Afrikaanse dans als sterke bewegingstaal, om zo een hedendaagse lichaamstaal te ontwikkelen.

*Aan de hand van een verschillende thema’s en tools onderzoeken we onze eigen bewegingstaal, emotie, kleur en verbeeldingskracht.

*We werken vanuit improvisatie, creatief onderzoek & choreografische composities aan een proces waarin onze ontwikkeling als danser centraal staat.

*Observatie, reflectie en uitwisseling is een belangrijke leidraad

 

We creëren een proces waarin we werken rond:

1. Lichaamsbewustzijn:

Ontwikkelen van zelfbewustzijn, verbeelding, overgave & emotie.

2. Techniek:

Lichaamswerk (wervelkolom, impulsen, isolatietechnieken), aarding, ritmisch werk, coördinatie, … 

3.Improvisatie:

Creatief onderzoek en proces. Hoe komen we tot bruikbaar improvisatiemateriaal. We gebruiken verschillende thema’s als leidraad  voor ons onderzoek. Daarnaast gaan we met onze eigen verbeelding, gevoelswereld en/of geschiedenis aan de slag om tot bewegingsmateriaal te komen.

4.Muziek:

We werken met verschillende soorten muziekstijlen en onderzoeken hoe ons lichaam hierop reageert. Hierbij is observatie, uitwisseling en creëren een belangrijke leidraad. 

5.Emotie & expressie in bewegingen:

We maken een reis langs alle basisemoties, improvisatie en theatertaal. We gebruiken verschillende tools en thema’s in ons onderzoek naar verschillende kleuren en emoties in dans. Beïnvloed door verschillende stijlen en muziekstijlen, leidt dit tot een fascinatie voor lelijkheid & schoonheid, dromen en realiteit.

6.Choreografische composities:

We werken zowel aan een choreografie alsook ontwikkel je je eigen dansfrases en improvisaties. Ieder zoekt zijn eigen weg. Het onderzoek tijdens het creatieproces is belangrijk, zodat we de tijd hebben om onze verbeeldings- en bewegingstaal te ontwikkelen.

 

Praktisch

 

*Voor dansers die zin hebben in een nieuwe uitdaging, verdieping en hun eigen grenzen willen verleggen.

*Er wordt niet gefocust op danstechnische aspecten of specifieke dansdisciplines. *Wel kom je met de zin aan creatie, improviseren, uitwisseling,….

Het danstraject bestaant uit 3 modules, die ook apart gevolgd kunnen worden. Start modules: september 2019, januari 2020, april 2020. Elk traject omvat 10 lessen.

 

Maandag

 

Uren: Van 20u tot 22u30

Data: Module 1: 23,30 september, 7,14,21 oktober, 4,18,25 november, 2,9 december 2019

         Module 2: 13, 20, 27 januari, 3, 10, 17 februari, 2, 9, 16, 30 maart 2019

         Module 3: 20, 27 april, 4, 11, 18, 25 mei, 8, 15 juni 2019

Plaats: Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

Prijs: module1: 150€

        module2: 150€

        module 3: 120€

Schrijf je in voor twee modules dan mag je 10€ aftrekken vd totaalprijs, schrijf je in voor drie modules mag je 30€ aftrekken

Code: Dansproces + keuze module

 

Inschrijven vooraf is noodzakelijk. 

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van je naam, adres, telnr.

Stort het verschuldigde bedrag op het rekeningnummer van Stage Rumours vzw:
IBAN: BE34 8916 7406 1090
BIC: VDSPBE91
In de mededeling vermeld je je naam en code.

 

Annulaties:

- Het is niet mogelijk te annuleren, er kunnen geen teruggaves gebeuren bij afwezigheid of opzegging van het traject.
- Als wij genoodzaakt zijn het traject te annuleren door onverwachte onbeschikbaarheid van de docent (ziekte, overmacht,...) of door onvoldoende inschrijvingen, dan storten we het volledige bedrag terug.

Er is geen verzekering voorzien, wens je jezelf toch te verzekeren, neem je best contact op met je eigen verzekering.

Bij inschrijving geef je toestemming dat foto's en video's gemaakt in opdracht van vzw Stage Rumours gebruikt mogen worden voor publicatie en promotie.