Afrikaanse dans

Percussiebegeleiding: Babara Bangoura, Geoffrey Desmet (Smik), Massimo Palumbo, Maxime Hadji, Bouba Touré, Amara Touré, Julien Burette, e.a.  

Fanny Heuten geeft al meer dan 24 jaar lessen en workshops in binnen- en buitenland en is vooral bekend om haar passionele, eigenzinnige en uitgesproken manier van lesgeven.

Daarnaast is ze choreografe van Compagnie Ssst...un ange passe en sinds 2016 medeoprichtster van Stagerumours vzw.

Ze is een passionele danseres, reeds 25 jaar intensief, onderzoekend en gefascineerd door Afrikaanse dans,

waarbij het steeds op zoek gaan naar een eigen lichaamstaal en kleur een groot deel uit maken van de choreografische composities gebruikt in haar lessen en workshops.

Haar focus ligt vooral op Afrikaanse dans, maar al die tijd ging haar interesse ook uit naar andere dansstijlen, waar ze zich intensief in verdiepte

en waardoor ze een heel eigen en unieke dansstijl ontwikkelde.

In haar lessen besteedt zij enerzijds aandacht aan het geaard zijn van de dans, het ontwikkelen van het ritmegevoel, de impulsen, het loslaten, isolatietechnieken

en het ontwikkelen van je eigen danstaal.

Anderzijds is de repetitiviteit van basisbewegingen belangrijk om te komen tot de essentie van Afrikaanse dans: het opnemen, laten doorstromen en geven van energie.

De beleving staat los van de techniek en is zeer persoonlijk. Centraal staat het zich eigen maken van de beweging en deze bevrijdend beleven.

Uitgedaagd worden je eigen kleur te ontdekken, je lichaamstaal te ontwikkelen en grenzen te verleggen vormen naast de techniek een groot onderdeel van de lessen.
De interactie tussen dansers en muzikanten is essentieel in Fanny’s workshops en lessen. Daarvoor doet ze steeds beroep op een professioneel team van muzikanten.